Skip to content
Audax_web_slider-1920x480px-210417-END-1
Audax_web_slider-1920x480px-210417-END-1
Audax_web_slider-1920x480px-210417-END-1
Audax_web_slider-1920x480px-210417-END-1
Audax_web_slider-1920x480px-210417-END-1
Audax_web_slider-1920x480px-210417-END-1
Audax_web_slider-1920x480px-210417-END-1
Audax_web_slider-1920x480px-210417-END-3
Audax_web_slider-1920x480px-szeleromu-210616
previous arrow
next arrow
homeicon Ügyintézés – Villamos energia Üzleti Építkezés, bekapcsolás Új bekapcsolás és teljesítménybővítés

Új bekapcsolás és teljesítménybővítés

Új bekapcsolásról akkor beszélünk, amikor a fogyasztási helyén még nincs villamos energia, így szeretné az áram szolgáltatást bevezetni.

Teljesítménybővítésre akkor van szükség, amikor a fogyasztási helyén már van villamos energia szolgáltatás, de Önnek nagyobb teljesítményre van szüksége.

Mindkét folyamat pontos részletei és átfutási ideje az Ön igényétől és a fogyasztási helyétől függ, így érdemes már előzetesen is egyeztetnie kapcsolattartójával, illetve egy regisztrált szerelővel.

Csatlakozási igény bejelentése

Az igénybejelentését a területileg illetékes elosztói engedélyes felé kell jeleznie.

Hogyan jelezheti igényét?

Amennyiben az E.ON az elosztói engedélyes, akkor a következő dokumentumokat kell hozzánk eljuttatnia:

  • Ügyfél és teljesítményigény adatok nyomtatvány
  • Csatlakozási műszaki adatlap nyomtatvány
  • Tulajdonosi hozzájárulás
  • Profilos (nem távmérővel rendelkező) fogyasztási hely esetén profilba sorolási kérdőív
  • Kereskedelmi befogadó nyilatkozat
  • 60 napnál nem régebbi tulajdoni lap másolata

A szükséges nyomtatványokat megtalálja honlapunkon, amelyeket eljuttathat nekünk 

mail

Levélben: 9020 Győr, Pf. 7017

at

E-mailben versenypiac@eon.hu címre 

személyesen, ügyfélszolgálati irodáinkon keresztül

FONTOS!
A hatékony ügyintézés érdekében kérjük, a dokumentumokon adja meg telefonos és e-mailes elérhetőségeit. Ha szeretné, regisztrált szerelőjét megbízhatja az ügyintézéssel, ehhez a Meghatalmazás nyomtatványt is ki kell töltenie.

Kereskedelmi szerződés kötése

Az igénybejelentéssel együtt kereskedelmi szerzodést is kell kötnie.
Amennyiben ügyfélszolgálati irodáink egyikében adja le az igénybejelentését, 15 percen belül ajánlatot tudunk adni Önnek. Amennyiben ezt nem tudja megvárni vagy más csatornán jelzi felénk az igényét, e-mailben küldjük meg Önnek az ajánlatunkat. Az ajánlatunk elfogadása esetén kérjük, hogy az aláírt szerzodést mielobb juttassa vissza nekünk.

FONTOS!
Kérjük, ajánlatunkat az abban szereplő érvényességi határidőn belül küldje vissza, csak ebben az esetben tudjuk a benne szereplő feltételeket érvényesíteni.

Hálózatcsatlakozási szerződés kötése

Következo lépésként a hálózatcsatlakozási szerzodést kell megkötnie.
Amennyiben a kereskedelmi szerzodést az ügyfélszolgálati irodánkban kötötte, csatlakozási szerzodését is azonnal aláírhatja. Ha nem személyesen jelezte igényét, akkor egyeztetünk Önnel a csatlakozási szerzodésérol, amit visszaküldhet nekünk postai úton vagy irodánkban is aláírhatja.

Amint visszaérkezik hozzánk az aláírt szerzodése, megküldjük Önnek a csatlakozás díjának számláját, amelyet kérünk, fizessen be részünkre.

FONTOS!
A konkrét beruházási folyamat indításának feltétele a csatlakozási szerzodés aláírása és csatlakozási díj befizetése.

Hálózat kiépítése, mérőhely kialakítása

A szerződés visszaküldése után elkezdjük a telekhatáron kívüli munkálatokat.

Ennek során szükség esetén felkeressük Önt egyeztetés céljából, majd amint elkészült a szükséges hálózat kiépítése, értesítést küldünk Önnek, amely után Ön is megkezdheti a telekhatáron belüli rendszer tervezését.

A hálózatunkhoz kétféle módon csatlakozhat: légvezetékkel vagy földkábellel.

A légvezetékes csatlakozás kiépítése egyszerűbb, általában olcsóbb, mint a földkábeles, viszont probléma merülhet fel, ha idegen telket keresztez a kábel, illetve ha fák vannak alatta. A földkábeles csatlakozás általában hosszabb időt vesz igénybe, viszont esztétikailag jobb megoldás, valamint elkerülhető vele az ideiglenes csatlakozás.

3×80 Amper igény felett a mérés kialakításának tervét a munkálatok megkezdése előtt előzetesen az E.ON mérési szakembereinek jóvá kell hagynia. A mérési tervet az arra jogosult, a Mérnöki Kamara jegyzékében szereplő villamosmérnök készítheti el. A Mérnöki Kamara honlapján elérhetőek azok a tervezők, akik ilyen jogosultsággal rendelkeznek, illetve honlapunkon is talál információt szakvállalkozó partnereinkről.

A mérőhely kialakítása során a fogyasztásmérő szekrény beszerzéséről is Önnek kell gondoskodnia, mivel az Ön tulajdona. Az általunk elfogadott szekrények típusait a regisztrált szerelők jól ismerik, de elérhetőségeinken is kérhet róla tájékoztatást.

FONTOS!
A mérőszekrényt könnyen megközelíthető, külső behatások ellen védett helyen kell elhelyezni, nem szabad zárt helyen, belső helyiségben, illetve nedves helyre tenni.

Hálózathasználati szerződés kötése, üzembe helyezés

Következő lépésként elküldjük Önnek a hálózathasználati szerződését, melyet visszaküldhet nekünk postai úton vagy aláírhatja valamelyik ügyfélszolgálati irodánkban is.

A telekhatáron belüli mérőhely kialakítása után Önnel egyeztetett időben az elosztói engedélyes szakértői meggyőződnek arról, hogy a kiépített rendszer megfelel-e a műszaki és biztonsági előírásoknak.

Sikeres ellenőrzést követően, utolsó lépésként felszereljük a fogyasztásmérőt és hálózatra kapcsoljuk.

FONTOS!
A mérőszekrényt könnyen megközelíthető, külső behatások ellen védett helyen kell elhelyezni, nem szabad zárt helyen, belső helyiségben, illetve nedves helyre tenni.