Skip to content
Audax_web_slider-1920x480px-210417-END-1
Audax_web_slider-1920x480px-210417-END-1
Audax_web_slider-1920x480px-210417-END-1
Audax_web_slider-1920x480px-210417-END-1
Audax_web_slider-1920x480px-210417-END-1
Audax_web_slider-1920x480px-210417-END-1
Audax_web_slider-1920x480px-210417-END-1
Audax_web_slider-1920x480px-210417-END-3
Audax_web_slider-1920x480px-szeleromu-210616
previous arrow
next arrow
homeicon Blog Bemutatkozott az Audax Renewables

Bemutatkozott az Audax Renewables

További akvizíciót is tervez Magyarország egyik legnagyobb versenypiaci energiakereskedője, az Audax

2021. június 9. – Miután a 22 ezer vállalati és önkormányzati ügyfelet magába foglaló versenypiaci ügyfélportfólió átvétele hivatalosan lezárul, július 1-től Audax Renewables Kft.-ként folytatja működését Magyarország egyik legnagyobb energiakereskedője. Az Európa kilenc országában jelen levő Audax Renovables S.A. képviselője először mutatkozott be Magyarországon, és a cég terjeszkedési terveiről is beszámolt.

Bár a médián keresztül országszerte találkozhattak már a magyarok az új versenypiaci áramkereskedő, az Audax üde, természetközeli hirdetéseivel és élénksárga logójával, hivatalosan csak június 30-ától szakadnak el a korábbi tulajdonos piros arculati elemeitől. Az ügyfelek a változásból semmit nem éreznek, mind jogilag, mind technikailag folytonos a működés a fennálló szolgáltatási szerződéseknek megfelelően.

„Mindazonáltal az ügyfélkapcsolati munkában, a tanácsadói szerepben egy új megközelítést hoz az Audax Magyarországra. Nem véletlen a szlogen: A jövő kreatív energiája” – mondta el bemutatkozójában Fejes Tibor, az Audax Renewables Kft. ügyvezető igazgatója. „Mind az energiaiparban zajló technológiai változások, mind a piaci környezetben tapasztalható, sosem látott turbulencia kérdések sorát szüli az ügyfelekben, melyekre joggal várnak magyarázatot, és azon túlmenően olyan javaslatot is, mellyel kényelmüket, versenyképességüket, biztonságukat növelhetik, nem utolsó sorban a természeti értékek megőrzésének figyelembevételével.” A versenypiacon villamosáramot vételező közületi és önkormányzati ügyfelek kiszolgálása az elmúlt években a magyar energiapiac egyik legaktívabb szegmensévé vált. Az energiahatékonysági beruházásokra ezek az ügyfelek a leginkább nyitottak, hiszen a fejlesztések révén fogyasztásuk, gazdálkodási mutatóik, karbonlábnyomuk és működésük egyéb paraméterei is kedvezőbben alakulhatnak. Ráadásul ezeknek az ügyfeleknek van kézzelfogható és fizetőképességgel is párosuló igénye az energiahatékonysági fejlesztéseket zöldenergiás megoldásokkal véghez vinni. Ezen a területen az Audax óriási nemzetközi tapasztalattal bír.

A Spanyolországból induló, de ma már kilenc európai országban tevékenykedő Audax az elmúlt tíz évben látványos növekedést produkált, és ma már két erős lábon áll. Egyrészt megújuló energiában vannak érdekeltségei, Európán túl Panamában is nap- és szélerőműveket telepített, melyek összkapacitása mára eléri a 2500MW-ot. Másrészt energiakereskedelemmel foglalkozik, elsősorban Spanyolországban, Olaszországban, Hollandiában, 575 ezer vételezési helyet ellátva, melyeknek összesen mintegy 15 TWh energiát szolgáltatott 2020-ban, több mint 1 millió eurós konszolidált árbevétel mellett. Mint Francesco Calabretta, az Audax Renovables S.A. országmenedzsere elmondta, az Audax hosszútávon világszerte arra törekszik, hogy olyan villamosáramot értékesítsen, ami megújuló energiából származik. Spanyolországban ezt a feltételt már teljesítették is: az értékesített energia 100%-át fedték le megújuló kapacitásaikkal.

Ebbe a nemzetközi portfolióba került be újabb 22 ezer ügyfél az egyik legnagyobb magyar versenypiaci áramszolgáltató szakmai befektetőként való megvásárlása útján. Az Audax Renewables Kft.-vel áll mostantól szerződésben 2000 közigazgatási ügyfél, 3000 nagyvállalat és 17 000 kis- és középvállalat. Az Audax meghatározó cégként lesz jelen a magyar versenypiaci villamosenergia-kiskereskedelemben, a piac 25%-át látva el. Mint Francesco Calabretta elmondta, a magyar piacon való megjelenés nem korlátozódik kizárólag villamos áram értékesítésére. A cég már magyarországi gázkereskedő cég megvásárlásáról is tárgyalásokat folytat. 2022-ben mindenképpen szeretnének kombinált áram- és gázszolgáltatási szerződésekkel is jelen lenni a versenypiacon.